• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • Bilim-Teknoloji Eğitim - Kültür - Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
00:49
İspanya’dan Puan Koparan Bizim Çocuklar Play Offa Moralli Gidecek!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Samsun TSO'dan İhracatı Geliştirecek Bir Proje Daha!
EKONOMİ
Yayınlanma: 26 Mart 2019 - 16:08

Samsun TSO'dan İhracatı Geliştirecek Bir Proje Daha!

Samsun Haberleri - İhracat potansiyeline sahip 40 pilot işletmeye AB müktesebatı, AB pazarına giriş konuları öncelikli olmak üzere ihracat potansiyellerinin arttırılmalarına yönelik Samsun TSO tarafın

EKONOMİ
26 Mart 2019 - 16:08
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun TSO’dan İhracatı Geliştirecek Bir Proje Daha!
Reklam
Samsun Haberleri - İhracat potansiyeline sahip 40 pilot işletmeye AB müktesebatı, AB pazarına giriş konuları öncelikli olmak üzere ihracat potansiyellerinin arttırılmalarına yönelik Samsun TSO tarafından hazırlanan, 144 bin Euro hibeli, “AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi” projesi, atılan imzalarla uygulamaya geçti.

Türkiye–İş Dünyası Diyaloğu hibe programı kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından hazırlanan, “AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi” projesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde (MFİB) gerçekleştirilen törenle imzalandı.  Projeye, Oda adına, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Genel Sekreter Süleyman Karabük, Bakanlık adına da Merkezi Finans ve İhale Birimi Müdürü Selim Uslu imza attı.

40 PİLOT İŞLETMEYE İHRACAT DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

İmza töreninde konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Avrupa Komisyonu’ndan 144 bin Euro hibe almaya hak kazanan proje kapsamında, AB ülkeleri başta olmak üzere yurtdışına ihracat potansiyeline sahip 40 pilot işletmeye, ihracat potansiyellerinin arttırılmalarına yönelik bire bir ihracat danışmanlık hizmeti verileceğini söyledi. Projenin, 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle başlayacağını ve 15 ay süreceğini belirten Murzioğlu, “Türkiye’nin AB’ye katılımının, Türkiye’de ve AB’deki fırsatlar ve zorluklar ile alakalı farkındalık yaratmaya yönelik projelerin desteklendiği, Türkiye–İş Dünyası Diyaloğu programında destek almaya hak kazanan projemizin ortağı Çek Ticaret Odası.Proje  ortağımız Çek Ticaret Odası ile işbirliği içinde firmalarımızın ihracat kabiliyetlerinin arttırılmasına, AB pazarı öncelikli olmak üzere yurtdışı pazarlara açılmaları ve ihracat potansiyellerini arttırmaya yönelik hizmetler vereceğiz” dedi.

HEDEF AB PAZARI

Proje kapsamında, AB pazarına giriş ve uluslararası ticaret konusunda kapsamlı bir eğitim programı ile 40 ihracat elemanı yetiştirileceğini belirten Murzioğlu, “Yetiştirilen elemanları ihracat potansiyeli olan ilgili firmalarımızda istihdam edilmelerini teşvik edeceğiz. Proje ortağımız olan Çek Ticaret Odası ile proje kapsamında kuracağımız işbirliği ağı ile, dış ticaret konusu başta olmak üzere üyelere uluslararası pazarlara giriş konusunda sağlanan hizmetler konusunda bilgi paylaşımı sağlayacağız. Bölgemizde işletme ve ilgili paydaşların, AB pazarında giriş, AB müktesebatı ve uluslararası ticaret konusunda proje ortağımız Çek Ticaret Odası’nın da deneyimlerini paylaşacağı çeşitli seminerler ve çalıştaylar gerçekleştireceğiz. Sinop Ticaret ve Sanayi Odası’nın da iştirakçi olarak yer aldığı projemiz ile bölgemizin ve iş dünyamızın AB’ye katılım sürecinde ilgili konularda farkındalıklarının arttırılmasına ve uluslararası işbirliği kurmalarına katkı sağlayacağız” diye konuştu.

ÖNCELİK İHRACATI ARTIRMAK

Samsun TSO olarak, işletmelerin rekabet güçlerinin arttırmak, ihracat kapasitelerini geliştirerek  uluslararası pazarlarda daha aktif rol almalarını sağlamak için AB ve ulusal destekli projeler yürüttüklerinin altını çizen Başkan Murzioğlu,“Karadeniz koordinatörlüğünü yürüttüğümüz dünyanın en büyük KOBİ Network ağlarından olan Avrupa İşletmeler Ağı-Karadeniz projesi ile bölgedeki firmalarımızın uluslararasılaşmasına ve uluslararası ticari ve teknolojik işbirlikleri kurmalarına katkı sağlıyoruz.  Ticaret Bakanlığı işbirliği ile odamız bünyesinde faaliyet gösteren İhracat Destek Ofisi ile, işletmelerimize ihracat başta olmak üzere Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan destekler hakkında bilgilendirme ve dış ticaret konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Yine odamız bünyesinde  üyelerimize yönelik Dış Ticaret İstihbaratı ve Hedef Pazar Tespiti çalışmaları yürütüyoruz. Rekabetçilik potansiyeli olan sektörlerimize yönelik Ticaret Bakanlığı destekli kümelenmeyi esas alan URGE projeleri ile de firmalarımıza uluslararası rekabetçiliklerinin geliştirilmelerine yönelik hizmet veriyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin ihracatına katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu projelere bir yenisini daha ekleyerek firmalarımızın ihracat kabiliyetlerini geliştirip yurtdışı pazarlara açılmalarına, AB üyeliği sürecinde işletmelerimize AB pazarına giriş, AB müktesebatı gibi konularda farkındalık oluşturarak firmalar arası işbirliği altyapısını güçlendirmek istiyoruz” diye ifade etti.

 
# Salih Zeki Murzioğlu# Samsun TSO
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Varşova’da Samsun Zirvesi!
Varşova’da Samsun Zirvesi!
Başkan Sezgin Aydın, ‘SİMDER Bir Aile’!
Başkan Sezgin Aydın, ‘SİMDER Bir Aile’!
SAMİKAD Dünyaya Açılacak!
SAMİKAD Dünyaya Açılacak!
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Üretimle Sosyal Yardımlaşmayı Aynı Noktada Buluşturdu!
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Üretimle Sosyal Yardımlaşmayı Aynı Noktada Buluşturdu!
Son Haberler
İspanya’dan Puan Koparan Bizim Çocuklar Play Offa Moralli Gidecek!
İspanya’dan Puan Koparan Bizim Çocuklar Play Offa Moralli Gidecek!
Varşova’da Samsun Zirvesi!
Varşova’da Samsun Zirvesi!
AK Partiden Çarşamba OSB Müteşebbis Heyeti Açıklaması!
AK Partiden Çarşamba OSB Müteşebbis Heyeti Açıklaması!
Başkan Sandıkçı, '3 Yıldır Kesintisiz Burs Desteği Sağlayan Tek Belediyeyiz'!
Başkan Sandıkçı, '3 Yıldır Kesintisiz Burs Desteği Sağlayan Tek...
CHP'li Alkaç, Cemiyet'te Konuştu! 'İlk Seçimde İktidarız'
CHP'li Alkaç, Cemiyet'te Konuştu! 'İlk Seçimde İktidarız'
Çok Okunan Haberler
Samsunspor’unda Yer Aldığı Turkcell Süper Kupa Maçlarında Yeni Gelişme!
Samsunspor’unda Yer Aldığı Turkcell Süper Kupa Maçlarında Yeni...
Samsunsporlu Celil Yüksel Dahil 102 Futbolcu İçin Karar Verildi!
Samsunsporlu Celil Yüksel Dahil 102 Futbolcu İçin Karar Verildi!
Samsunspor'da Yoğun Maç Trafiği! 1 Ayda 9 Müsabaka Oynayacak! İşte Program...
Samsunspor'da Yoğun Maç Trafiği! 1 Ayda 9 Müsabaka Oynayacak! İşte...
Beşiktaş – Samsunspor Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda?
Beşiktaş – Samsunspor Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda?
Samsunspor’da İzin Bitti! Rota Beşiktaş’a Çevrildi…
Samsunspor’da İzin Bitti! Rota Beşiktaş’a Çevrildi…
Türkiye İstişare Toplantısı Samsun’da Başladı!
Türkiye İstişare Toplantısı Samsun’da Başladı!

Ana Sayfa
SAMSUN
SAMSUNSPOR
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
EKONOMİ
SİYASET
SAĞLIK
Bilim-Teknoloji
Eğitim - Kültür - Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • Bilim-Teknoloji
  • Eğitim - Kültür - Sanat
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.