• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • Bilim-Teknoloji Eğitim - Kültür - Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
14:26
Samsunspor'dan Joe Mendes Hamlesi ve 'Çilek Transfer' Sinyali!
12:27
Samsun’da Halk Oyunları Rüzgârı Esecek!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAMSUN
  3. Atakum'da Karantinadaki Yurttaşın Yemeği Kapısına Götürülecek!
SAMSUN
Yayınlanma: 22 Kasım 2020 - 12:15

Atakum'da Karantinadaki Yurttaşın Yemeği Kapısına Götürülecek!

Samsun Haberleri - Koronavirüs pandemisinin Türkiye’de ortaya çıkmasının ardından ülkedeki ilk destek ekibini kurarak evlerinde kalan yurttaşların alışveriş ihtiyaçlarına destek olan Atakum Belediyesi

SAMSUN
22 Kasım 2020 - 12:15
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Atakum’da Karantinadaki Yurttaşın Yemeği Kapısına Götürülecek!
Samsun Haberleri - Koronavirüs pandemisinin Türkiye’de ortaya çıkmasının ardından ülkedeki ilk destek ekibini kurarak evlerinde kalan yurttaşların alışveriş ihtiyaçlarına destek olan Atakum Belediyesi, şimdi de zorunlu karantinadaki kent sakinlerinin evlerine ücretsiz yemek ulaştıracak. PCR testleri pozitif çıkan ya da temaslı oldukları gerekçesiyle 14 gün boyunca evde zorunlu izolasyonda kalan yurttaşların öğle yemekleri, Atakum Belediyesi’nin pandemi dayanışma ekiplerince kapılarına götürülecek. Hizmetten yararlanmak isteyen Atakumlu yurttaşlar, 0552 963 02 30 numaralı telefondan belediyeye ulaşarak; aynı evde karantina altında bulunan bireylere ait ad, soyad, adres, telefon bilgilerinin yanı sıra bu kişilere ait HES kodlarını bildirecek. Talebin ulaşmasının ardından pandemi dayanışma ekipleri, HES kodlarını sorgulayarak yemek desteğinden yararlanmak isteyen yurttaşların risk durumunu belirleyecek. PCR testi pozitif olan ve temas nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği 14 günlük izolasyon sürecini evde geçirmek zorunda olan yurttaşların öğle yemekleri, kapılarına ücretsiz olarak ulaştırılacak. Atakum Belediyesi’nin gıda bankacılığı paydaşı Özgür Bölüşüm Derneği ile birlikte yürüteceği pandemi dayanışmasına Samsunlu yardımseverler de katkı sağlayabilecek. Zorunlu izolasyon nedeniyle evlerinden çıkamayan yurttaşlara yardım eli uzatmak isteyen Samsunluların Özgür Bölüşüm Derneği’ne yapacağı gıda bağışları, Atakum Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki mutfakta yemeğe dönüştürülerek yararlanıcı yurttaşların adreslerine teslim edilecek.



ATTIĞIMIZ HER ADIM DAYANIŞMAMIZI GÜÇLENDİRİYOR

Koronavirüs pandemisinin Türkiye’de yerel yönetimlerin önemini herkese hatırlattığını kaydeden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Dünya ve Türkiye koronavirüs nedeniyle zor bir süreçten geçiyor. Atakum Belediyesi, Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart 2020’den bu yana sorumluluk almaktan geri durmadı. Gerek belediye kaynakları gerekse de yurttaş dayanışması ile kentimizde ihtiyaç sahibi olan tüm hanelere tek tek ulaşmaya çalıştık. Yaşlı ve engelli komşularımız başta olmak üzere tüm Atakumluları salgının olumsuz etkilerinden korumak için elimizi taşın altına koyduk. Talep gelmesini beklemeden harekete geçtik. Çünkü bu bizim görevimiz. Yerel yönetimlerin varlık sebebi sadece yol, asfalt, han, hamam yapmak değil. Sağlıklı beslenemeyen, ekonomik zorluklarla mücadele eden, evini ısıtamayan, akan çatısını tamir ettiremeyen, geleceğe umutla bakamayan komşularımızın olduğu bir kentte önceliklerimiz klasik yerel yönetim anlayışından farklı olmalı. Göreve gelmeden önce söylediğim, ‘Benim elim sizin omzunuzda olacak’ sözünü sürekli hatırlatıyorum. Pandemi dayanışma sürecimiz de bu sözün sahadaki yansımalarından sadece biri. Kentte komşuluk hukukunu geliştirmek için yurttaşlarımızla birlikte attığımız her adım dayanışmamızı güçlendiriyor” dedi.



YEMEKLERİNİ KAPILARINA KADAR ULAŞTIRACAĞIZ

Atakum Belediyesi’nin karantinadaki yurttaşlara evde yemek desteği sağlamaya başlayacağını hatırlatan Başkan Deveci, “Şimdi karantina sebebiyle evlerinde kalmak zorunda olan komşularımız için yeni bir hizmete başlıyoruz. Koronavirüs testi pozitif çıkan ya da temaslı olduğu için ev izolasyonunda bulunan Atakumlulara evde yemek desteği vereceğiz. Vaka sayılarının artışı ile birlikte evlerinde karantinada kalan çok sayıda komşumuz var. Alışveriş yapmak için dışarı çıkamıyorlar, bazıları hastalığın olumsuz etkileri nedeniyle kendinde mutfağa girip tencere kaynatacak gücü bulamıyor. Aralarında ekonomik zorluklar yaşayanlar da var. Pandemi destek ekiplerimiz, gıda bankacılığı paydaşımız Özgür Bölüşüm Derneği ve Samsunlu yardımseverlerin katkıları ile bu zorlukların da üstesinden geleceğiz. Karantinada kalan Atakumlular, 0552 963 02 30 numaradan ekiplerimize ulaşsınlar, kayıtlarını yaptırsınlar. Ekiplerimiz, Atakum Belediyesi sosyal tesislerinin mutfağında hazırlanan yemekleri kapılarına kadar ulaştıracak. İmkanlarımız ölçüsünde ihtiyaç sahibi Atakumluların yanında olmaya devam edeceğiz. Omuz omuza, gönül gönüle mücadele ettiğimizde aşamayacağımız hiçbir zorluk yok. Bu günleri de geride bırakacağımıza inanıyorum. Birlikte başaracağız” diye konuştu.
# Atakum Belediyesi# Cemil Deveci# karantina# Zorunlu izolasyon
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan İhsan Kurnaz Unkapanı Esnafıyla Buluştu!
Başkan İhsan Kurnaz Unkapanı Esnafıyla Buluştu!
Başkan İbrahim Sandıkçı Müjdeyi Paylaştı! Can Sofrası Hizmete Giriyor…
Başkan İbrahim Sandıkçı Müjdeyi Paylaştı! Can Sofrası Hizmete Giriyor…
Samsun Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Samsun Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
​​​​​​​Hacıosman Deresi’nde Dönüşüm Başlıyor!
​​​​​​​Hacıosman Deresi’nde Dönüşüm Başlıyor!
Son Haberler
Samsunspor'dan Joe Mendes Hamlesi ve 'Çilek Transfer' Sinyali!
Samsunspor'dan Joe Mendes Hamlesi ve 'Çilek Transfer' Sinyali!
Canik Belediyesi'nden Aşure İkramı!
Canik Belediyesi'nden Aşure İkramı!
Canikli Kâşiflerden Afet ve Acil Durum Projeleri!
Canikli Kâşiflerden Afet ve Acil Durum Projeleri!
Samsun’da Halk Oyunları Rüzgârı Esecek!
Samsun’da Halk Oyunları Rüzgârı Esecek!
Şampiyon Kadıköyspor!
Şampiyon Kadıköyspor!
Çok Okunan Haberler
Süper Ligde Fikstür Çekildi! Samsunspor Sezona Evinde Başlayacak…
Süper Ligde Fikstür Çekildi! Samsunspor Sezona Evinde Başlayacak…
Fuat Çapa, Samsunspor’da Transfer Yapılacak Bölgeleri Açıkladı!
Fuat Çapa, Samsunspor’da Transfer Yapılacak Bölgeleri Açıkladı!
Samsunspor'un Avrupa'daki İlk Rakibi Ne Zaman Belli Olacak? İşte Muhtemel Rakipler!
Samsunspor'un Avrupa'daki İlk Rakibi Ne Zaman Belli Olacak? İşte Muhtemel...
Samsunspor’un Hollanda Kampı ve Hazırlık Maçları Takvimi Belli Oldu!
Samsunspor’un Hollanda Kampı ve Hazırlık Maçları Takvimi Belli...
Samsunspor Yönetiminden Vali Tavlı’ya Ziyaret!
Samsunspor Yönetiminden Vali Tavlı’ya Ziyaret!
Zor Günlerde İlkadım Vefa Timi 7/24 Halkın Hizmetinde!
Zor Günlerde İlkadım Vefa Timi 7/24 Halkın Hizmetinde!

Ana Sayfa
SAMSUN
SAMSUNSPOR
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
EKONOMİ
SİYASET
SAĞLIK
Bilim-Teknoloji
Eğitim - Kültür - Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • Bilim-Teknoloji
  • Eğitim - Kültür - Sanat
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.