• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • Bilim-Teknoloji Eğitim - Kültür - Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
11:13
Samsun'un Dişi Kramponları Liderlik Maçına Çıkyor!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAMSUN
  3. Başkan Deveci, 'Kimseyi Kimseye Muhtaç Etmeden Aşmaya Çalışacağız'!
SAMSUN
Yayınlanma: 15 Nisan 2021 - 12:44

Başkan Deveci, 'Kimseyi Kimseye Muhtaç Etmeden Aşmaya Çalışacağız'!

Samsun Haberleri - Atakum Belediyesi Muhtarlar Meclisi, Atakum Belediye Başkanı Av

SAMSUN
15 Nisan 2021 - 12:44
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Deveci, ‘Kimseyi Kimseye Muhtaç Etmeden Aşmaya Çalışacağız’!
Reklam
Samsun Haberleri - Atakum Belediyesi Muhtarlar Meclisi, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında toplandı. Koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi’nde sosyal mesafe kuralları uygulanarak gerçekleştirilen toplantıya Atakum Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri, Atakum Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Topsakal ve Atakum’da görev yapan muhtarlar katıldı. Belediyenin devam eden çalışmalarına dair muhtarlara detaylı bilgi veren Başkan Deveci, ardından muhtarlardan gelen talep ve önerileri tek tek dinleyerek sorularına cevap verdi.

BU KENTİ BERABER YÖNETİYORUZ

Muhtarları belediye ile iş birliğinde çok önemsediğini belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Sizler de göreve seçilerek geldiniz meclis üyeleri de. Belediye meclis üyeleri bana belediye çalışmalarında destek oluyor. Siz de kentin bütününde destek oluyorsunuz ve

bu kenti beraber yönetiyoruz. Atakum Belediyesi kurumsal yapısını yeniden organize ediyor. İki yıl oldu, iki yıl da az bir zaman değil. Önümüzdeki süreçte büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Bu toplantıları aynı zamanda eleştirilerinizi ve önerilerinizi almak için gerçekleştiriyorum. ‘Başkan öyle değil, böyle yap’ demenizini bekliyorum. Kendimde bir eksik var mı, görmediğim bir yer var mı bunu görmek istiyorum. Bu şehir bizim. Muhtarıyla, belediye başkanıyla, belediye meclis üyeleriyle bütün olarak yönetilmesini istiyorum” dedi.



BURADAN DAYANIŞMAYLA ÇIKACAĞIZ

Atakum gibi Türkiye’nin de zor dönemden geçtiğini belirten Başkan Deveci, “Bu ülke iki çift çorabı olanın bir çift çorabını askere, iki çift fanilası olanın bir çiftini orduya göndermesiyle kuruldu. Bu ülke yoklukla kuruldu. Yine o kadar değilse de, öyle bir sürecin içerisindeyiz. O zaman buradan dayanışmayla çıkacağız. Bir kısmımız çamurda yürüyecekse, diğeri dört çekerliyle gezmeyecek. Samsunlulardan ve Atakumlulardan bu konuda anlayış ve destek görüyorum. Gıda Bankamız AtaMarket’i kurduğumuzdan bu yana, dayanışma bütçemizin önemli bir bölümünü oradan karşılıyoruz. Zaten onun mantığı da bu. Yüzlerce ailenin tüm ihtiyaçları Gıda Bankası’ndan karşılanıyor. Yaptığımız sosyal yardımların bir bölümü belediyenin bütçesinden çıkıyor, pek çoğu Samsunlu ve Atakumlu yurttaşlarımız ile iş adamlarının desteğiyle oluyor. Burada ciddi bir dayanışma kültürü var. Bu konuda herkese sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sizin de bu süreçte tespit ettiğiniz ihtiyaç sahibi, kapısını çalmamız ve Atakum Belediyesi’nin dayanışma ruhunu hissettirmemiz gereken aileler varsa bu konuda sizin uyarılarınızı bekliyoruz. Kendi olanaklarımızla bu zorlu süreci kimseyi kimseye muhtaç etmeden aşmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

“KÖYLERE GELİR SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR”

Atakum’da sulanabilir alanlarda verimli bir şekilde üretim yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Deveci, “Bu konuda Ondokuz Mayıs Üniversitemiz ile iş birliği yapacağız. Bildiğiniz üzere kooperatiflerimiz var, kurmuş olduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzde istihdam ettiğimiz veteriner hekimlerimiz ve ziraat mühendislerimiz çalışıyorlar. Pandemi nedeniyle mahalle toplantılarına ara vermek zorunda kaldılar ama koronavirüs biraz azaldığı zaman yine sahada olacaklar. Atakum’daki pazar yeri, restoran ve budanmış ağaç gibi atıklardan organik gübre üreten tesis kuracağız. Hem toprağınızı hem de toprağınızdaki ürünü besleyecek. Hayvan gübresi kadar kaliteli bir gübre olacak. Bizim tarımı daha çok desteklememiz ve köylere gelir sağlamamız gerekiyor. Ben köy çocuğuyum, bunu matematiksel olarak da hesapladım; iki tane inek, üç dört dönüm tarla, 50-60 yaşındaki bir karı koca, asgari ücretten fazla gelir elde ediyorlar. Yeter ki ürettiklerini biz pazara taşıyabilelim. Bu konuda mühendislerimiz ve veteriner hekimlerimiz altyapı çalışmalarını hazırlıyorlar. Örneğin kırsal mahallelerimizde üretimini yaygınlaştırmak için gelir getirici, tıbbi bitkileri çoğaltmaya çalışıyoruz. Lavanta gibi katma değeri yüksek ve emeğinizin karşılığını alabileceğiniz bitkileri sizlerle paylaşacağız. Çok kolay biçimde üretimi yapılabilir çilek seracılığını yaygınlaştırma üzerinde çalışıyoruz. Mahallelerimizde kadınlarımız kendi bilgileriyle dahi çok rahat üretim yapabilir. Kadın çiftçiliğine devletten de önemli destekler var. Devletten destek, bizden eğitim ve ürettiklerini pazara taşıyarak yapacağımız iş birliği ile gençlerin köyde karınlarını doyurmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
# Atakum Belediyesi# Cemil Deveci# Muhtarlar Meclisi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Canik Belediyesi Ekipleri Mazgalları Tek Tek Temizliyor!
Canik Belediyesi Ekipleri Mazgalları Tek Tek Temizliyor!
Canik Belediyesi Gönüllere Ulaşıyor!
Canik Belediyesi Gönüllere Ulaşıyor!
İlkadım’dan Kadınlara Özel Proje ‘Hanımeli Konağı’ Açılıyor!
İlkadım’dan Kadınlara Özel Proje ‘Hanımeli Konağı’ Açılıyor!
Büyükşehir’den İlkadım İlçesine Balık Restoranı!
Büyükşehir’den İlkadım İlçesine Balık Restoranı!
Son Haberler
Samsun'un Dişi Kramponları Liderlik Maçına Çıkyor!
Samsun'un Dişi Kramponları Liderlik Maçına Çıkyor!
Sakat Oyuncuların Son Durumuyla İlgili Samsunspor’dan Açıklama Geldi!
Sakat Oyuncuların Son Durumuyla İlgili Samsunspor’dan Açıklama Geldi!
Samsunspor Akademinin Gururları Sahne Aldı!
Samsunspor Akademinin Gururları Sahne Aldı!
Samsunspor Taraftarına Adana Yolunda Destek!
Samsunspor Taraftarına Adana Yolunda Destek!
Canik Belediyesi Ekipleri Mazgalları Tek Tek Temizliyor!
Canik Belediyesi Ekipleri Mazgalları Tek Tek Temizliyor!
Çok Okunan Haberler
Samsunspor, Göztepe Maçını Bekliyor! İşte Muhtemel 11...
Samsunspor, Göztepe Maçını Bekliyor! İşte Muhtemel 11...
Samsunspor Kupaya Galibiyetle Başlamak İstiyor! İşte Muhtemel 11…
Samsunspor Kupaya Galibiyetle Başlamak İstiyor! İşte Muhtemel 11…
Samsunspor’da Rota Kupaya Çevrildi!
Samsunspor’da Rota Kupaya Çevrildi!
Samsunspor’dan Ntcham’ın Sakatlığıyla İlgili Açıklama Geldi!
Samsunspor’dan Ntcham’ın Sakatlığıyla İlgili Açıklama Geldi!
Thomas Reis Göztepe Mağlubiyetinin Ardından Konuştu!
Thomas Reis Göztepe Mağlubiyetinin Ardından Konuştu!
İlkadım’da 15 Yıllık Doğalgaz Sorununa Neşter Vuruldu!
İlkadım’da 15 Yıllık Doğalgaz Sorununa Neşter Vuruldu!

Ana Sayfa
SAMSUN
SAMSUNSPOR
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
EKONOMİ
SİYASET
SAĞLIK
Bilim-Teknoloji
Eğitim - Kültür - Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • Bilim-Teknoloji
  • Eğitim - Kültür - Sanat
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.