• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • Bilim-Teknoloji Eğitim - Kültür - Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
16:04
Yeşil Enerji İle Daha Güçlü Samsun! GES İle 296 milyonluk Tasarruf!
14:36
Zorlu Koleji Samsun Basketbol’da Tecrübe Takviyesi! Seda Deniz İmzayı Attı...
13:47
Başkan İhsan Kurnaz, ‘Her Biri Değerli Ve Kıymetli’!
12:23
Başkan Sandıkçı, ‘26 Adet Canik Akıl Ve Zekâ Oyunu Sınıfını Öğrencilerimizin Hizmetine Sunduk’!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAMSUN
  3. Muhtarlarla Bir Araya Gelen Demirtaş Kanayan Yarasını Açıkladı!
SAMSUN
Yayınlanma: 13 Nisan 2021 - 18:52

Muhtarlarla Bir Araya Gelen Demirtaş Kanayan Yarasını Açıkladı!

Samsun Haberleri - İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım ilçesinde mahalle sakinlerine hizmet veren 61 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleş

SAMSUN
13 Nisan 2021 - 18:52
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muhtarlarla Bir Araya Gelen Demirtaş Kanayan Yarasını Açıkladı!
Reklam
Samsun Haberleri - İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım ilçesinde mahalle sakinlerine hizmet veren 61 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Demirtaş, İnşaat halinde olan Unkapanı Kültür Merkezimizin önceki dönemden kalan 5 Milyon TL çeklerle olan harcaması sonrası durdurulan yapı benim en büyük kanayan yaramdır” dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadımlı muhtarlarla hem kendi mahallelerinde hem de periyodik olarak gerçekleştirilen toplantılarda bir araya gelerek onların talep, öneri ve şikâyetlerini dinlemeye, çözüm önerileri üretmeye devam ediyor. Koronavirüs önlemleri altında Belediye konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve teknik personeller katıldı. Toplantıda Başkan Demirtaş, “Siyasi yaklaşımlardan uzak insan odaklı hizmetlerin yanı sıra mahallelerimizin sorunlarına çözüm olan bir yaklaşımla halka hizmet götürmede mahalle ve köylerde oluşan sorunların tespiti ve çözüm önerilerinde bizim en büyük yardımcımız sizlersiniz” diye konuştu.



NORMALLEŞME DÖNEMİNİN İLK TOPLANTISI

Toplantıda konuşan Başkan Demirtaş, Öncelikle hepinizin Ramazan-ı Şerifiniz hayırlı olsun. Cenabı Allah güzel bir Ramazan geçirmeyi ülkemize milletimize geçirmeyi nasip etsin. Uzun zamandır muhtarlarımızla zaman zaman kısıtlıda olsa bir araya gelme gayretindeydik. Pandemi nedeniyle topluca bir araya gelmemiz olmadı. Bundan sonra alacağımız tedbir doğrultusunda ayda bir kere olsun bir araya geleceğiz. Belediye olarak 2 yıl epey bir emekleme dönemi geçirdik. Anca kafamızı kaldırıp hizmet yapar bir hale geldik. Bunda sonraki 3 yılımızı hizmete dönüştürerek ilçemizin tüm mahallelerini hizmetle kuşatmayı hedefliyoruz. Koronavirüs (COVİD-19) salgını sonrasında düzenlenen ilk istişare toplantısında belediye olarak salgın ile ilgili ilk günden itibaren aldığımız önlemleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu zor dönemde hassasiyetle tüm ekiplerimiz ilçe halkımıza yardımcı olmaya çalıştı, çalışmaya da devam ediyor. 179 ülkede salgının devam ettiği ve yüzyılda bir insanoğlunun karşılaşacağı zor bir tablo ile karşı karşıyayız. Belli bir ölçüde gerilemiş olabilir fakat henüz salgın bitmiş değil. Pandemi süreci içerisinde sizlerde bizlerle birlikte vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak adına ciddi bir çalışma gösterdiniz. Yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla el ele vererek bu süreç elbette geçecek. Yeni normal bir döneme girdik. Rabbim milletimizi korusun, Devletimize ve bu aziz millete canla başla hizmet eden tüm kamu çalışanlarına ve işçilerimize kolaylıklar versin ifadelerine yer verdi.

SİZLER, BİZİM GÖZÜMÜZ, KULAĞIMIZSINIZ

Muhtarların, vatandaşların talep ve şikâyetlerini öğrenme konusunda belediye ile bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Başkan Demirtaş, “Sizler, bizim mahallelerimizdeki gözümüz, kulağımızsınız. Bir anlamda hem halkın temsilcisi, hem de bizi temsil eden bir işleviniz var. Biliyorsunuz ki vatandaşın gözünde muhtar, devleti ya da resmi tüm kurumları temsil eden birinci basamaktır. Bu bağlamda mahallelerimizin sorunlarını öncelikle sizlerden alarak, çözüm üretiyoruz ve uyguluyoruz” dedi.

İLKADIM’I GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERİNİ ANLATTI

Toplantıda hayata geçecek projeler hakkında mahalle muhtarlarına bilgiler aktaran Başkan Demirtaş, Öncelikle bir önceki başkanlık dönemimde yarım kalan “Yeraltı Konteyner Sistemi” kendi imkânlarımız dâhilinde tüm alana yayılması için çalışmamız olacak. Bunu projelendirerek tüm sitelerde zorunlu hale getireceğiz. Buna entegre olarak “Getir Atığını Al Harçlığını”daki muradımız önceki dönemdeki “Çöpünüz Altın Olacağın” değişik versiyonu olacak. Mahallere atık toplama araçları ile giderek toplanan geri dönüşüm malzemelerinin getiren vatandaşlarımıza atık karşılığını lisanslı firma ile anlaşarak vereceğiz. Bu işe okullarımızı da katarak çevreyi koruma ve ayrıştırma bilincinin yanı sıra çocuklarımıza kendi emeği ile para kazanmanın duygusunu yaşatmak istiyoruz. Uzgur-Kuşçullu arasında yeni imara açılan 10 dönümlük belediye hizmet alanına Samsunda olmayan 200 mt yüksekliğinde “İLKKULE” adı altında kongre merkezi, toplantı salonu olan kulesinin ise şehri tamamının ayaklar altına alan kuşbakışı bir noktadan seyredilebileceği bir seyir kulesi olarak ilçemize kazandıracağız. 65 yaş üstü yaşlılarımız içinde akranları ile sohbet edip deşarj olacakları “Ata Ocağı” projemizle huzur evi prensibinden uzak sabah evlerinde alacağımız yaşlılarımıza günde bir öğün yemek vererek aynı ortamda streslerini atacağı akabinde tekrar aileleriyle bir araya geleceği bir ortamı hazırlayacağız. Belediye hizmet binamızda yapmış olduğumuz kreş uygulamasını tüm mahallelere yaymayı düşünüyoruz. Bu uygulama ile ilçede çocuklarımızı sağlıklı bir ortamda kişiliğini kazandıracak bir yapı altında topluma kazandırma hedefliyoruz. En önemlilerinde bir taneside Elektirk giderlerimizi karşılayacak Güneş Enerji Sistemi(GES) projemizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

FAYDA-YARAR İLİŞKİSİNE UYMAYAN BİR YAPI

İnşaat halinde olan Unkapanı Kültür Merkezimizin önceki dönemden kalan 5 Milyon TL çeklerle olan harcaması sonrası durdurulan yapı benim kanayan yarası olduğunu ifade eden Başkan Demirtaş, “Ben işletme Fakültesi mezunuyum. Fayda yarar ilişkisine önem veren birisiyim. Buraya yatırılan para ile alınacak fayda birbirine uyumlu değil. Buda beni ilkadım’da yaşayan bir insan olarak üzüyor. Burayı çeşitli kurumlara vermek istedik yapının kullanım şekli nedeniyle sıcak bakılmadı. Şu anki durumda bu alana bir canlılık getirmesi adına Samsun Üniversite’sine devir arzusu içersindeyiz ama bir yol kat edemedik. Yeniden yapılandırılıp kullanıma açılacak bir duruma getirmek istedik, 21 Milyon TL bir rakam önümüze çıktı. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. En kötü ihtimalle dış cepheyi ve çevresini düzelterek kötü görüntüyü ortadan kaldırmak istiyoruz” dedi.



SORULAN SORULARA TEK TEK CEVAP VERDİ

Tek tek söz alan muhtarlar; Covid-19 sürecinde belediyenin maske, kumanya ve dezenfeksiyon desteklerinden ötürü Başkan Demirtaş’a teşekkür ederek mevcut problemlerini paylaşımını yaptı. Başkan Demirtaş, toplantı esnasında muhtarların kendisine yöneltilen sorularına da cevap verdi.

# İlkadım Belediyesi# Muhtarlar# Necattin Demirtaş
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan İhsan Kurnaz, ‘Her Biri Değerli Ve Kıymetli’!
Başkan İhsan Kurnaz, ‘Her Biri Değerli Ve Kıymetli’!
Büyükşehir Yaşlılara Nefes Oluyor! 2025 Yılında 25 Bin 700 Yaşlı Bireye Hizmet Verildi!
Büyükşehir Yaşlılara Nefes Oluyor! 2025 Yılında 25 Bin 700 Yaşlı Bireye Hizmet Verildi!
SATEM Başkan Adayı Tamer Oktav Gazetecileri Ağırladı! VİDEOLU
SATEM Başkan Adayı Tamer Oktav Gazetecileri Ağırladı! VİDEOLU
Canik Belediyesi'nden Isınma Desteği!
Canik Belediyesi'nden Isınma Desteği!
Son Haberler
Yeşil Enerji İle Daha Güçlü Samsun! GES İle 296 milyonluk Tasarruf!
Yeşil Enerji İle Daha Güçlü Samsun! GES İle 296 milyonluk Tasarruf!
Zorlu Koleji Samsun Basketbol’da Tecrübe Takviyesi! Seda Deniz İmzayı Attı...
Zorlu Koleji Samsun Basketbol’da Tecrübe Takviyesi! Seda Deniz İmzayı...
Başkan İhsan Kurnaz, ‘Her Biri Değerli Ve Kıymetli’!
Başkan İhsan Kurnaz, ‘Her Biri Değerli Ve Kıymetli’!
Başkan Sandıkçı, ‘26 Adet Canik Akıl Ve Zekâ Oyunu Sınıfını Öğrencilerimizin Hizmetine Sunduk’!
Başkan Sandıkçı, ‘26 Adet Canik Akıl Ve Zekâ Oyunu Sınıfını...
Samsunspor’un Eğitim Sponsoru Finalde Farka Gitti!
Samsunspor’un Eğitim Sponsoru Finalde Farka Gitti!
Çok Okunan Haberler
Samsunspor’un Efsane Kalecisinden Okan Kocuk’a Nasihat!
Samsunspor’un Efsane Kalecisinden Okan Kocuk’a Nasihat!
Samsunspor’da Başakşehir Hazırlıkları Tamamlandı! İşte Muhtemel 11...
Samsunspor’da Başakşehir Hazırlıkları Tamamlandı! İşte Muhtemel...
Samsunspor Sahasında Bireysel Hatalara Teslim Oldu!
Samsunspor Sahasında Bireysel Hatalara Teslim Oldu!
Samsunspor – AEK Athens Maçı 19 Mayıs'tan Canlı Anlatım!
Samsunspor – AEK Athens Maçı 19 Mayıs'tan Canlı Anlatım!
Thomas Reis, 'Bu Tür Hatalar Yaptığınız Zaman Maçı Kazanamazsınız'! VİDEOLU
Thomas Reis, 'Bu Tür Hatalar Yaptığınız Zaman Maçı Kazanamazsınız'!...
Başkan Demir’den Öğrencilere Sınav Morali!
Başkan Demir’den Öğrencilere Sınav Morali!

Ana Sayfa
SAMSUN
SAMSUNSPOR
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
EKONOMİ
SİYASET
SAĞLIK
Bilim-Teknoloji
Eğitim - Kültür - Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • Bilim-Teknoloji
  • Eğitim - Kültür - Sanat
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.