Her parçası altın kıymetinde olan bir ürünü Türkiye değerlendiremiyor. Komisyonda Türkiye’nin ve Samsun’un sorunlarından bahseden Usta, endüstriyel kenevir için literatür taraması yaptıklarını ve 52 bin değişik kullanım alanı olduğunu öğrendiklerini söyledi.
Usta, ‘’bunun lifi para, tohumu para, odunu para, çiçeği para, yaprağı para, kökü para. Her şeyi para olan, her parçası altın kıymetinde olan bir ürün var, bu ürünü Türkiye değerlendiremiyor’’ dedi.
Vezirköprü’de neden hasat makinesi yok? Devlet niye bunu alıp da vermiyor?
Vezirköprü’de hasat makinesinin olmadığını, insanların zor şartlar altında keneviri elle hasat edip, elle ayıkladığına vurgulayan Usta, Bakan Pakdemirli’den Vezirköprü için hasat makinesi istedi.
Usta: ‘’Sayın Bakanım, Türkiye’de kenevirle ilgili hasat makinesi yok biliyor musunuz? Vezirköprü’de bir tane hasat makinesi yok. Elle hasat etmek, tohumunu elle ayıklamak o kadar zor ki, insan cayıyor işte’’. Tarım Bakanlığı’nın Vezirköprü’ye neden bir hasat makinesi vermediğini soran Usta, ‘’devlet neden bunu alıp vermiyor, bu kadar mı zor?’’ dedi.
Bunun üzerine Bakan Pakdemirli, ‘’Erhan Bey’in bir talebi vardı hasat makinesiyle ilgili, TAGEM’in de bir çalışması var, bir tane Samsun’a tahsis edebiliriz’’ diyerek Samsun için, Vezirköprü için, bir hasat makinesi sözünü verdi.