• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • Bilim-Teknoloji Eğitim - Kültür - Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
14:30
Başkan İhsan Kurnaz Personelle Bayramlaştı!
12:55
SİMDER'de Sezgin Aydın Güven Tazeledi!
12:09
Canik Belediyesi Kurban Pazarı’na Büyük Rağbet!
11:43
Samsun’da Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anıldı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. AtaÇocuklu Miniklerin İlk Karnesi Başkan Cemil Deveci'den!
GÜNCEL
Yayınlanma: 22 Ocak 2021 - 22:21

AtaÇocuklu Miniklerin İlk Karnesi Başkan Cemil Deveci'den!

Samsun Haberleri - Atakum Belediyesi AtaÇocuk Anaokulu’nda ilk karne heyecanı yaşandı

GÜNCEL
22 Ocak 2021 - 22:21
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AtaÇocuklu Miniklerin İlk Karnesi Başkan Cemil Deveci’den!
Samsun Haberleri - Atakum Belediyesi AtaÇocuk Anaokulu’nda ilk karne heyecanı yaşandı. AtaÇocuklu miniklere eşi Av. Gülay Deveci ile birlikte karnelerini veren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “AtaÇocuk’ta eğitim sadece karneden karneye değil, ailelerle, velilerle ilişkilerle devam ediyor. Çocukların arkadaşlarıyla ilişkileri, eğitim başarıları, çocuk aile ilişkilerini, hepsini takip ediyoruz” dedi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin göreve gelmeden önce kent sakinlerine sözünü verdiği ve ilk şubesi geçen yıl hizmete giren AtaÇocuk Anaokulu’nda eğitim gören minik öğrenciler ilk karne heyecanı yaşadı. Ağustos 2020’de ilk ders zilinin çaldığı AtaÇocuk Anaokulu’nda 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı. 3-6 yaş arası çocukların yararlanabildiği AtaÇocuk’un ilk öğrencileri için dil, sanat, drama, matematik, fen, müzik, okuma yazmaya hazırlık, alan gezileri, hareket ve oyun etkinliği başlıklarında gelişim raporları hazırlandı. Her bir veli için özel olarak hazırlanan mektuplar ve küçük hediyeler, karne gününde Başkan Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci tarafından AtaÇocuklu miniklere verildi. 60 çocuğun karne heyecanına ortak olan Başkan Deveci ve eşi Av. Gülay Deveci sınıfları tek tek dolaşarak öğrencileri tebrik etti. AtaÇocuklu miniklerle İngilizce diyalog kuran Av. Gülay Deveci, miniklerin altı aylık eğitim yaşamlarında yabancı dil konusunda kaydettikleri gelişimin mutluluk verici olduğunu söyledi. Pandemi döneminde eğitimin zor koşullarda devam ettiğini vurgulayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Ne yazık ki bu sene hem okul öncesi dönemindeki çocuklar hem de diğer branşlardaki çocuklar için zor geçiyor. Arkadaşlıklarını, kardeşliklerini cıvıl cıvıl okul bahçesinde ve arkadaşlarıyla kaynaşarak okuma fırsatından önemli bir bölümü mahrum ama bizim çocuklarımız öyle değil. Sayıları azaltılmış da olsa yine birlikteler. Çocukluklarını yaşayabiliyorlar, öğretmenleri ile şakalaşabiliyorlar” dedi.



‘EĞİTİM ODAKLIYIZ, KÂR AMACI GÜTMÜYORUZ’

AtaÇocuk’ta interaktif bir eğitim sistemi uygulandığına dikkat çeken Başkan Deveci, “Biz de bu dönemin sonunda onların bu sevinçli gününde; çocukların davranışlarını, eğitimdeki başarılarını ve gelişim durumlarını bir karneyle hem onları sevindirerek hem de aileye çocuklarının bizim eğitim alanlarındaki başarılarına ilişkin bir rapor sunarak taçlandırıyoruz. Zaten bu karneler temsili. Biz eğitimimizi sadece karneden karneye değil, ailelerle velilerle ilişkilerimizi sürekli devam ettiriyoruz. Çocukların arkadaşlarıyla ilişkileri, eğitim başarıları, çocuk aile ilişkileri hepsini takip ediyoruz. Aileler de burada çocuklarının uyumunu, başarısını takip edebiliyorlar, izleyebiliyorlar. İnteraktif bir eğitim sistemi var burada. Burası AtaÇocuk Anaokulu, Atakum Belediyesi’nin ilk açtığı ilk göz ağrısı olan ve başarıyla, iddiayla sürdürdüğü anaokulu. Diğer kreşlerle rekabete girmiyoruz. Biz eğitim odaklıyız. Kâr amacı gütmüyoruz” ifadelerini kullandı.



‘TÜM KREŞLERE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ’

AtaÇocuk’un ikinci şubesinin Yenimahalle’de açılacağını belirten Başkan Cemil Deveci, “Bunun dışında Yenimahalle’de yeni bir anaokulu daha açacağız. Onun hazırlıklarını yapıyoruz. Böylelikle her mahalleye ya da iki mahalleyi birleştirerek, hem daha akademik, daha verimli, daha üretken hem de diğer anaokulları ve kreşlere örnek olabilecek bir eğitim kulvarı açmaya çalışıyoruz. Biz onlarla rekabet halinde değiliz. Onlarla rekabet etmiyoruz. Onların başarı grafiğini yükseltmeye çalışıyoruz. Hem bizim eğitimcilerimiz onlarla işbirliği yaparak onların başarılarının artırılmasına destek olacak hem de üzerine eğitim yuvası kimliğini koruyarak çıtayı yüksekte tutacağız. Öyle bir amacımız var. Eğer böyle olursa çocuklarımızı okula daha iyi hazırlamış oluruz. Daha başarılı bir eğitim hayatı sürdürebilirler. Çocukluklarını iyi yaşadıkları için eğitim hayatındaki ilişkileri daha sağlam daha sağlıklı olabilir. Atakum Belediyesi’nin görevlerinden bir tanesi de bu. Ben eğitimi çok önemsiyorum. Eğitim hayatının her alanında Atakum Belediyesi’nin eli çocuklarımızın, gençlerimizin omzunda. Sadece okul öncesi değil. Atakum, Türkiye’de hiçbir benzeri olmayan şekilde içerisinde 40 bin üniversite öğrencisini barındırıyor. Evet bugün belki yoklar ama yarın geri gelecekler. Burası bir eğitim kenti. Çocuktan gencine kadar herkes bu kente hem katkı sunacak hem eğitim alacak hem de aldığını kente geri verecek. Bu kent böyle bir kent iddiasını taşıyor. Atakum, eğitim kültür ve sanat kenti olacak” diye konuştu.

# AtaÇocuk# karne sevinci
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Samsun’da Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anıldı!
Samsun’da Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anıldı!
Samsun’da Hafıza ve Vicdan Buluşması!
Samsun’da Hafıza ve Vicdan Buluşması!
Efsane Futbolculardan 19 Mayıs’a Özel  Futbol Şöleni!
Efsane Futbolculardan 19 Mayıs’a Özel  Futbol Şöleni!
Havza’da Mücbir Sebep Ve Yapılacak İşlemler İstişare Edildi!
Havza’da Mücbir Sebep Ve Yapılacak İşlemler İstişare Edildi!
Son Haberler
Başkan İhsan Kurnaz Personelle Bayramlaştı!
Başkan İhsan Kurnaz Personelle Bayramlaştı!
SİMDER'de Sezgin Aydın Güven Tazeledi!
SİMDER'de Sezgin Aydın Güven Tazeledi!
Canik Belediyesi Kurban Pazarı’na Büyük Rağbet!
Canik Belediyesi Kurban Pazarı’na Büyük Rağbet!
Samsun’da Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anıldı!
Samsun’da Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anıldı!
Samsun’un Gastronomi Zenginliği TOBB’da Göz Doldurdu!
Samsun’un Gastronomi Zenginliği TOBB’da Göz Doldurdu!
Çok Okunan Haberler
Çarşambaspor İle 3’üncü Lig Arasında 1 Maç Kaldı!
Çarşambaspor İle 3’üncü Lig Arasında 1 Maç Kaldı!
Samsunspor Taraftarlarından Bir Grup Tribünden Çekilme Kararı Aldı!
Samsunspor Taraftarlarından Bir Grup Tribünden Çekilme Kararı Aldı!
Zorlu Koleji Samsun Basketbolda Yönetim Belirlendi!
Zorlu Koleji Samsun Basketbolda Yönetim Belirlendi!
Samsunspor'dan Montella'ya Sitem!
Samsunspor'dan Montella'ya Sitem!
Zeki Yavru, Samsunspor Taraftarıyla Vedaştı!
Zeki Yavru, Samsunspor Taraftarıyla Vedaştı!
Başkan Sandıkçı’dan Saha Ekibine Teşekkür!
Başkan Sandıkçı’dan Saha Ekibine Teşekkür!

Ana Sayfa
SAMSUN
SAMSUNSPOR
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
EKONOMİ
SİYASET
SAĞLIK
Bilim-Teknoloji
Eğitim - Kültür - Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • Bilim-Teknoloji
  • Eğitim - Kültür - Sanat
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.