• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • Bilim-Teknoloji Eğitim - Kültür - Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
00:00
Kökçüoğlu Büyük Oynadı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan 100'üncü Yıl Logosunu Belirledi!
GÜNCEL
Yayınlanma: 20 Nisan 2019 - 11:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan 100'üncü Yıl Logosunu Belirledi!

Samsun Haberleri - Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan yola çıkarak 19 Mayıs1919’da Samsun’a ulaşmasıyla başlayan İstiklal mücadelemizin mihenk taşlarından

GÜNCEL
20 Nisan 2019 - 11:43
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan 100’üncü Yıl Logosunu Belirledi!
Samsun Haberleri - Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan yola çıkarak 19 Mayıs1919’da Samsun’a ulaşmasıyla başlayan İstiklal mücadelemizin mihenk taşlarından birisi olan 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı vesilesiyle başta Samsun olmak üzere 2019 yılı boyunca tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek gençlik, kültür ve spor etkinliklerini himayelerine alan ve 21 Şubat 2019’da yayımlanan genelgeyle etkinliklerin çerçevesini belirleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etkinliklerde kullanılacak logoyu belirledi.

19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. Yılı, 22 Haziran 1919 Amasya Tamimi’nin 100. Yılı, 23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi’nin 100. Yılı, 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi’nin 100. Yılı, 23 Nisan 1920 TBMM’nin Açılışı’nın 100. Yılı ve 29 Ekim 1923 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı etkinliklerinde kullanılacak logo ve logo kurumsal kimliği,  kutlamalara özel olarak hazırlanan www.yuzuncuyil.gov.tr web sitesinde yayınlandı.

Yeni kurulan web sitesinde etkinliklerle ilgili bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan mesajında;

“Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek tüm vatan sathına yayılmıştır.

Misak-ı Milli’nin ilanıyla girilen yol, Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla yeni bir safhaya ulaşmıştır.

19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme asla boyun eğmeyen milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımıdır.

Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla sürdürülen bu mücadele, imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmıştır.

Düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle sonuçlanan büyük zaferin ardından yeni devletimizi de aynı inançla kurduk.

Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin ilk değil, binlerce yıllık tarihindeki son devletidir.

Cumhuriyetimiz, millet egemenliğine dayalı olarak inşa edilmiş ve kendisine hedef olarak muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı belirlemiştir.

İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gazi Mustafa Kemal’in milletimize armağanıdır.

Bu bayramı, 100’üncü yıldönümü münasebetiyle, önceki yıllara göre çok daha çok coşkulu, çok daha geniş katılımlı, maziden atiye uzanan köprüyü yeni nesillere çok daha iyi anlatabilecek şekilde kutlamayı planlıyoruz.

Ülkemizin büyük sınamalardan geçtiği bu dönemde, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine milletimizin tüm kesimlerinin 19 Mayıs ruhuna sahip çıkacağına inanıyoruz.

Milli birlik, beraberlik ve dayanışma etrafında şekillenen bu ruh, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran kararlılık ve inancın ifadesi olduğu kadar halen verdiğimiz mücadelenin de sembolüdür.

Vatandaşlarımızın tamamının, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bugün de, aynı heyecanla istiklallerine ve istikballerine sarıldıklarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi ile terör örgütlerinin vatanını hedef alan içerideki ve dışarıdaki tüm saldırılarına, bir asır önceki cesaretiyle karşı koyarak, içindeki istiklal ateşinin asla sönmeyeceğini göstermiştir.

Biz de milletimize şükran borcumuzu ödemek için, 2023 hedeflerimize ulaşmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Amacımız, bizden sonraki nesillere, nice 100. yıllar kutlayabilecekleri daha güçlü, daha müreffeh, daha huzurlu bir Türkiye bırakmaktır.

Bu düşüncelerle milletimizin ve özellikle de gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı ve devletimizi kazandıran tüm kahramanları, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Belirlenen 100. yıl logosu başta Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Valiliği olmak üzere tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca 2019 yılı boyunca tüm resmi yazışmalarda kullanılacak.

# 100. yıl logo# Recep Tayyip Erdoğan
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
KPSS Ücretleri Canik Belediyesi'nden!
KPSS Ücretleri Canik Belediyesi'nden!
Samsun Mali Müşavirler Odası Üyeleri ve Aileleri Amasya’da Buluştu!
Samsun Mali Müşavirler Odası Üyeleri ve Aileleri Amasya’da Buluştu!
Atakum Sağırlar Derneği’nden Açıklama, ‘Masada değil, Sahadayız’!
Atakum Sağırlar Derneği’nden Açıklama, ‘Masada değil, Sahadayız’!
Ata Toprağı Gazetecilere Emanet!
Ata Toprağı Gazetecilere Emanet!
Son Haberler
Kökçüoğlu Büyük Oynadı!
Kökçüoğlu Büyük Oynadı!
Saadet Partisi En Çok Üye Arttıran Muhalefet Partisi Oldu!
Saadet Partisi En Çok Üye Arttıran Muhalefet Partisi Oldu!
MHP Çarşamba İlçe Başkanlığı'nda Olağan Kongre Yapıldı!
MHP Çarşamba İlçe Başkanlığı'nda Olağan Kongre Yapıldı!
Samsunspor, Cedric Cattenoy ile Vedalaştı!
Samsunspor, Cedric Cattenoy ile Vedalaştı!
Canik Belediyesi'nden Büyük Başarı! Yeni Birinciliklere Göz Kırpıyor!
Canik Belediyesi'nden Büyük Başarı! Yeni Birinciliklere Göz Kırpıyor!
Çok Okunan Haberler
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Kötü Niyetli Paylaşımlara Karşı Açıklama Geldi!
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Kötü Niyetli Paylaşımlara...
Samsunspor'un Yeni Transferi Samed Onur'dan İlk Açıklama Geldi!
Samsunspor'un Yeni Transferi Samed Onur'dan İlk Açıklama Geldi!
Samsunspor’da Transfer Haberleri Üst Üste Geldi!
Samsunspor’da Transfer Haberleri Üst Üste Geldi!
Samsunspor'da Kaleye Takviye Geldi!
Samsunspor'da Kaleye Takviye Geldi!
Küçük Dev Adamlar'da Karasamsun 2018 Takımı Gönüllerin Şampiyonu Oldu!
Küçük Dev Adamlar'da Karasamsun 2018 Takımı Gönüllerin Şampiyonu...
YEDAŞ Yeni Araç Filosuyla Sahada!
YEDAŞ Yeni Araç Filosuyla Sahada!

Ana Sayfa
SAMSUN
SAMSUNSPOR
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
EKONOMİ
SİYASET
SAĞLIK
Bilim-Teknoloji
Eğitim - Kültür - Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • Bilim-Teknoloji
  • Eğitim - Kültür - Sanat
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.