• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • Bilim-Teknoloji Eğitim - Kültür - Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
11:11
Meşe’de Kahvaltı Damaklarda Tat Bırakıyor!
10:51
Yeşille Mavinin Birleştiği Hürriyet Sahili’nde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi!
00:00
Kökçüoğlu Büyük Oynadı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAMSUN
  3. İlkadım Kitap Fuarı Yoğun İlgiyle Son Buldu!
SAMSUN
Yayınlanma: 13 Haziran 2022 - 15:01

İlkadım Kitap Fuarı Yoğun İlgiyle Son Buldu!

Samsun Haber - İlkadım Belediyesi, Pandemi sebebiyle ertelediği ve bu yıl ilkini düzenlediği kitap fuarı yoğun ilgi ile sona erdi

SAMSUN
13 Haziran 2022 - 15:01
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İlkadım Kitap Fuarı Yoğun İlgiyle Son Buldu!
Samsun Haber - İlkadım Belediyesi, Pandemi sebebiyle ertelediği ve bu yıl ilkini düzenlediği Kitap Fuarı yoğun ilgi ile sona erdi. Bir birinden değerli yazarların söyleşi ve imza günü düzenlediği etkinlikte kitapseverler 36 yayıneviyle buluştu. Samsun halkının akın ettiği fuara bu yıl geniş katılım oldu.

3 Haziran da açılışı yapılan ve kapılarını kitapseverlere açan kitap fuarı’nda çok sayıda yazar ve yayınevi fuarda vatandaşlarla buluşmak için stant kurarken, özellikle çocuklar kitaplara yoğun ilgi gösterdi. 7’den 70’e herkese hitap eden fuar, 10 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı. Açılış günü’nde Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı’nın söyleşisi ile start alan fuarda, Ömür Gedik, Sinan Yağmur, Serkan Karaismailoğlu, Nilgün Bodur, Bilal Sami Gökdemir gibi yazarları sırasıyla  konuk etti.

“CEMAL SAFİ ANMA GECESİ TAM NOT ALDI”

Şarkılara dönüşen şiirleriyle tanınan sanat camiasının efsane isimlerinden Cemal Safi’nin vefatının 4. yılına özel gerçekleştirilen anma gecesi ile ahde ve vefanın güzel örneklerini sergileyen kitap fuarı’nın son gecesinde usta şair Cemal Safi’nin şiirleri, şarkı sözleri ve sanat yaşantısı anlatıldı. Şaire ait müziklere Ali Rıza Gündoğdu şefliğinde İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Ekibi can verirken, beste haline dönüşen şiirlerini sevenleri hep birlikte seslendirdiler. Sanat ve Kültür buluşturan kitap fuarı katılımcılarından tam not aldı.



“SAMSUN’DA OLMASI GEREKEN BİR FUAR”

Kitap Fuarı’nın kapanış gününde kilitli kitap, son sayfası yırtık kitap gibi sıra dışı kitapların yazarı Bilâl Sami Gökdemir okurları ile buluştu. Kurtuluş kentinin bilhassa gençler olmak üzere büyük bir okuma potansiyeli olduğuna değinen yazar Gökdemir söyleşi öncesi ben yıllardır Samsun’da bu türlü bir fuarın olmasını düşünüyordum. Buraya geldiğimizde bu niyetimizde ne kadar haklı olduğumuzu görmüş olduk” dedi.

“TELEVİZYON İLE ARANIZA MESAFE KOYUN”

Bilim adamları araştırma yaptıklarında 1 saat televizyon seyretmenin beyne verdiği zararı 7 saat bulmaca çözerek kapatabildiklerini söylüyorlar diyerek okurlarına seslenen Gökdemir, “Televizyon neden insan beynine zarar veriyor? Çünkü beyin iki lobdan oluşmakta; sağ lob ve sol lob olmak üzere. Beynin sağ lobu; okuma, tahlil etmenin yanında analiz etme görevini yürütmektedir. Sol lobu ise resimlendirme, şekillendirme ve hareketlendirme görevini yapmaktadır. Biz televizyon izlediğimiz esnada beynin sol tarafını aslında televizyona kiraya veriyoruz. O esnada beynin sol tarafı çalışma ihtiyacı hissetmiyor ve çalışmaya, çalışmaya bir zaman sonra kabiliyetini de kaybediyor, bunun neticesinde de dikkat, hafıza, zekâda gerilik baş gösteriyor. Onun içinde mümkün olduğunca televizyonla aramıza mesafe konulması şarttır” dedi. Söyleşi sonrası yazar uzun kuyruklar oluşturan okurlarının kitaplarını imzaladı.

 “KİTABI GÖREREK, DOKUNARAK ALMAK ÇOK BAŞKA OLUYOR”

Fuara gelen Yılmaz ailesi, “Özlemle bu günü bekliyorduk. Ailecek böyle etkinliklere katılmayı seviyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kitabı görerek, dokunarak almak çok başka oluyor” dedi.



“KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINA BÜYÜK BİR KATKIDA BULUNDUK”

7’de 70 herkesi ziyaret ettiği fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Kitap fuarı okuma oranına, kitap okuma alışkanlığına şehrimizde büyük bir katkı verdiğini düşünüyorum. Tüm dünyayı etkisi altına Koronavirüs sonrası bu yıl ilk ile halkımızı buluşturduğumuz Kitap Fuarı hemşehrilerimizin ilgi odağı oldu. Hizmet noktasında kültürel hizmetlere oldukça önem veriyoruz. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ufkunu açacak programlar düzenlemeye gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda 6 usta kalemin söyleşi ve imza programı gerçekleştirdiği, 36 yayınevi ve on binlerce kitabın yer aldığı kitap fuarımızı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın fuarımıza ilgisi ve yoğun katılımı bizleri daha da mutlu etti. Kelimelerin efendileri, İlber Ortaylı, Sinan Yağmur, Serkan Karaismailoğlu, Nilgün Bodur, Bilal Sami Gökdemir’i okurları ile buluşturduğumuz imza ve söyleşi programları ilgi ile takip edildi. Duyarlılıkları ve yoğun katılımları için hemşehrilerimize teşekkür ediyor, bu tip organizasyonların geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

# Bilal Sami Gökdemir# İlkadım Belediyesi# Kitap Fuarı# Necattin Demirtaş# Nilgün Bodur# Ömür Gedik# Serkan Karaismailoğlu# Sinan Yağmur
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Meşe’de Kahvaltı Damaklarda Tat Bırakıyor!
Meşe’de Kahvaltı Damaklarda Tat Bırakıyor!
Yeşille Mavinin Birleştiği Hürriyet Sahili’nde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi!
Yeşille Mavinin Birleştiği Hürriyet Sahili’nde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi!
Samsunspor, Cedric Cattenoy ile Vedalaştı!
Samsunspor, Cedric Cattenoy ile Vedalaştı!
Büyükşehir’den İlçelere Yeşil Yatırım! Yeni Parklar Vatandaşlarla Buluşuyor!
Büyükşehir’den İlçelere Yeşil Yatırım! Yeni Parklar Vatandaşlarla Buluşuyor!
Son Haberler
Meşe’de Kahvaltı Damaklarda Tat Bırakıyor!
Meşe’de Kahvaltı Damaklarda Tat Bırakıyor!
Yeşille Mavinin Birleştiği Hürriyet Sahili’nde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi!
Yeşille Mavinin Birleştiği Hürriyet Sahili’nde Temizlik Çalışması...
Kökçüoğlu Büyük Oynadı!
Kökçüoğlu Büyük Oynadı!
Saadet Partisi En Çok Üye Arttıran Muhalefet Partisi Oldu!
Saadet Partisi En Çok Üye Arttıran Muhalefet Partisi Oldu!
MHP Çarşamba İlçe Başkanlığı'nda Olağan Kongre Yapıldı!
MHP Çarşamba İlçe Başkanlığı'nda Olağan Kongre Yapıldı!
Çok Okunan Haberler
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Kötü Niyetli Paylaşımlara Karşı Açıklama Geldi!
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Kötü Niyetli Paylaşımlara...
Samsunspor'un Yeni Transferi Samed Onur'dan İlk Açıklama Geldi!
Samsunspor'un Yeni Transferi Samed Onur'dan İlk Açıklama Geldi!
Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa’dan Transfer Açıklaması!
Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa’dan Transfer Açıklaması!
Samsunspor’da Transfer Haberleri Üst Üste Geldi!
Samsunspor’da Transfer Haberleri Üst Üste Geldi!
Samsunspor'da Kaleye Takviye Geldi!
Samsunspor'da Kaleye Takviye Geldi!
İlkadım’da Fidanlar Toprakla Buluştu!
İlkadım’da Fidanlar Toprakla Buluştu!

Ana Sayfa
SAMSUN
SAMSUNSPOR
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
EKONOMİ
SİYASET
SAĞLIK
Bilim-Teknoloji
Eğitim - Kültür - Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • Bilim-Teknoloji
  • Eğitim - Kültür - Sanat
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.