• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • Bilim-Teknoloji Eğitim - Kültür - Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
17:25
MHP Samsun’dan Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye Ziyaret!
14:30
Başkan İhsan Kurnaz Personelle Bayramlaştı!
12:55
SİMDER'de Sezgin Aydın Güven Tazeledi!
12:09
Canik Belediyesi Kurban Pazarı’na Büyük Rağbet!
11:43
Samsun’da Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anıldı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAMSUN
  3. Rektör Bilgiç Gençlerle Buluştu!
SAMSUN
Yayınlanma: 14 Aralık 2018 - 00:33

Rektör Bilgiç Gençlerle Buluştu!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Kredi Yurtlar Kurumunun (KHK) düzenlediği “KHK Zoru Başaranlar Kariyer ve Spor Sohbetleri” konulu söyleşide davetli konuşmacı olarak yer alan Rektör Prof

SAMSUN
14 Aralık 2018 - 00:33
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rektör Bilgiç Gençlerle Buluştu!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Kredi Yurtlar Kurumunun (KHK) düzenlediği “KHK Zoru Başaranlar Kariyer ve Spor Sohbetleri” konulu söyleşide davetli konuşmacı olarak yer alan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.
Münevver Ayaşlı Yurdunun Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in yanı sıra; Samsun Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, yurt müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
“KHK daha iyiye daha mükemmele doğru gidiyor”
Söyleşinin açılışında konuşan Samsun Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, amaçlarının Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörünü aile ortamında ağırlayarak kendisini daha yakından tanımak olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Her biriniz OMÜ’de özel ve özellikli insanlar olarak yetişiyorsunuz. İsteğimiz, eğitiminizin ardından Türkiye’nin dört bir yanına gerçek bir Anadolu insanı olarak gidin. Sizler aileniz için ne kadar önemliyseniz devletimiz ve KHK için de o kadar önemlisiniz. Bu sebeple KHK çok yol kat etti ve daha iyiye, daha mükemmele doğru gitmeye devam ediyor. Siz de devletin size sağladığı bu iyi imkânların karşılığı olarak çok çalışmalı, ceddimizin başardıklarını bugün başararak ülkemizi geleceğe taşımalısınız.”
Gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise “Siz gençler bizim en kıymetlilerimizsiniz. Bu sebeple bu söyleşiye zaman ayırmak için özel bir çaba gösterdim ve seve seve geldim. Yakın bir zamana kadar ben de sizin konumunuzdaydım ve sizin yaşayacağınız süreçlerden geçtim. O zamanın şartları farklı olsa da ortak bir yolda kader birliği etmek önemli diye düşünüyorum.” dedi.
“İçinde bulunduğunuz huzurlu ve bir arada yaşayabilmenizi sağlayan ortam büyük şans”
Öğrencilere, eğitim hayatlarında yaşadıkları zorlukları ileride gülümseyerek hatırlayacaklarını söyleyen Rektör Bilgiç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Benim okul dönemime denk gelen 12 Eylül ve öncesinde çok daha fazla zorluklar vardı. Kardeşin kardeşe düşman olduğu hatta yaşam hakkı bile tanımadığı bir zamanda öğrencilik yaptım. Bu sebeple içinde bulunduğunuz huzurlu ve bir arada yaşayabilmenizi sağlayan ortam sizin için çok büyük bir şans. O dönem kavga edenler daha sonra bu kavganın anlamsız olduğunu, bir arada yaşanabileceğini fark etti ama ülkemizin ödediği bedel çok ağır oldu. Üzerimizde oynanan oyunlar, kurulan tezgâhlar sonucu suni sebeplerle o günün gençlerine bir rol biçmişlerdi. Gelişmemiz için sarf edilmesi gereken zaman ve enerji kavga ederek sarf edildi. Bu oyun ve tezgâhlar, bugün de bitmiş değil. 15 Temmuz akşamı yaşadığımız da üzerimizde kurulan tezgâhların bitmeyeceğini gösteriyor. Bu nedenle hangi görüşten olursanız olun aklınızı başkalarına teslim etmeyin. Akıl büyük bir nimet, özgür bir birey olarak kalabilmek için onu kimseye teslim etmeyin. Bu sayede yanlışlardan dönme fırsatınız olacaktır.”
“Akademisyenliğin benim için en uygun meslek olduğunu fark ettim”
Öğrencilik yıllarının yanı sıra kariyer sürecinde yaşadığı tecrübeleri de katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Sait Bilgiç “Farklı hedeflerim olsa da hayatımda yaşadığım bazı önemli kırılmalar beni bulunduğum noktaya getrdi. Hiç aklımda yokken başladığım asistanlık, akademisyenliğin benim için en uygun meslek olduğunu fark etmemi sağladı. Çünkü bölümüm gereği öğrencilerle sürekli beraber olmak, kendimi sürekli yenilemem için bana iyi bir fırsat verdi.Hayatınızı planlamak iyi ve mutlaka gerekli bir şey. Kendinize hedefler koymalı ve o hedeflere ulaşmak için sürekli çalışmalısınız. Ancak bir takım maniler sonucu rotanızı değiştirmek zorunda kaldığımızda da yeni bir hedef belirlemeniz ve onda başarılı olmanız mümkün. Maniler hayatınızın sonu değil. İyi ki olmuş diyebileceğiniz sonuçlar doğurması da mümkün.” İfadelerini kullandı.
“Hakkı hukukubilen ahlâklı bir insan başarılıdır”
Para sahibi olmanın değil iyi insan kalabilmenin başarı olduğuna dikkat çeken Rektör Bilgiç “Asıl başarılı insan; hakkı, hukuku bilen ahlâklı insandır. Günümüzde müthiş bir tüketim alışkanlığı ve israf var. Eskiye göre insanlar, ihtiyaca değil çeşitliliğe yönelik tüketim yapıyor. Bu durum, meşru bir zeminde gerçekleşiyorsa normal ama bunlara ulaşmak için insanlar, meşru olmayan yollara sapmayı göze alabiliyor. Oysa hak etmeden, haramla alınan şey insanı mutlu etmez, tatmin etmez. Yine kopya çekerek geçmekle çalışarak geçmek arasında çok anlamlı bir fark var. İyi insanlar olmamız gerek. Doğru kalmaya ve birbirimize saygı duymaya mecburuz. Sadece kendini düşünen insanlar olursak zararı kendimize de dönecek bir mekanizmanın içinde debeleniriz.” değerlendirmesinde bulundu.
“Ülkemizi geleceğe güçlü taşımak için iyi insan olmalı, çok çalışmalıyız”
Ülkemizin çok güzel bir coğrafyada bulunduğunu ifade eden Rektör Sait Bilgiç “Bizim bu güzel topraklarda özgürce yaşamamız için, canlarını feda etmiş nice şehitlerimiz var. Onların bu fedakârlığının karşılığında bize düşen iyi insan olmak ve çok çalışmak. Bu iki vasıf, ülkemizi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için gerekli.” şeklinde konuştu.
“OMÜ’yü Türkiye’nin ve dünyanın en saygın üniversitelerinden biri haline getirmeyi amaçlıyoruz”
OMÜ’yü önce Türkiye’nin sonra dünyanın en saygın üniversitelerinden birihaline getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Bu nedenle ülke yararına bilgi ve teknoloji üretmek, alanında iyi insanlar yetiştirmek için çok çalışıyoruz. Üniversitemiz dünyadaki 30 bin üniversite arasından ilk bine girdi. Geçen sene ikincilik ödülü aldığımız eğitim ihracatında bu yıl da ilk üçe girdiğimiz belirtildi. İlerleyen zamanlarda bu alanda kaçıncı olduğumuz açıklanacak. Ayrıca mezunlarımızın başarıları da bizi gururlandırıyor. Bir öğrencimiz DUS birincisi, bir öğrencimiz TUS ikincisi, bir öğrencimiz de kaymakamlık giriş sınavı birincisi oldu. Derece yapan bu mezunlarımızın aynı zamanda fakülte ve bölümlerinin de başarılı olmasıOMÜ’nün iyi imkânlara sahip iyi bir eğitim-öğretim sistemine sahip olduğunu da gösteriyor. Sizlerin de çalıştığınız takdirde aynı başarılara ulaşmanız mümkün.”dedi.
OMÜ’nün her geçen gün daha iyi olanaklara sahip olması için; temiz, güvenli ve daha yeşil bir üniversite içinçalışmaya devam edeceklerini belirten Rektör Sait Bilgiç öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.
Öğrencilerin Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin sonunda Samsun Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Rektör Bilgiç’e günün anısına bir tablo hediye etti.

# KYK# OMÜ# Sait Bilgiç
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan İhsan Kurnaz Personelle Bayramlaştı!
Başkan İhsan Kurnaz Personelle Bayramlaştı!
Canik Belediyesi Kurban Pazarı’na Büyük Rağbet!
Canik Belediyesi Kurban Pazarı’na Büyük Rağbet!
Samsun’da Kurban Bayramı’nın Huzur ve Güven İçerisinde Geçirilebilmesi İçin Gerekli Tedbirler Alındı!
Samsun’da Kurban Bayramı’nın Huzur ve Güven İçerisinde Geçirilebilmesi İçin Gerekli Tedbirler Alındı!
Başkan İkiz ve Kaymakam Ayvat Sahada!
Başkan İkiz ve Kaymakam Ayvat Sahada!
Son Haberler
MHP Samsun’dan Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye Ziyaret!
MHP Samsun’dan Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye Ziyaret!
Başkan İhsan Kurnaz Personelle Bayramlaştı!
Başkan İhsan Kurnaz Personelle Bayramlaştı!
SİMDER'de Sezgin Aydın Güven Tazeledi!
SİMDER'de Sezgin Aydın Güven Tazeledi!
Canik Belediyesi Kurban Pazarı’na Büyük Rağbet!
Canik Belediyesi Kurban Pazarı’na Büyük Rağbet!
Samsun’da Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anıldı!
Samsun’da Çerkes Soykırımı ve Sürgünü Anıldı!
Çok Okunan Haberler
Çarşambaspor İle 3’üncü Lig Arasında 1 Maç Kaldı!
Çarşambaspor İle 3’üncü Lig Arasında 1 Maç Kaldı!
Samsunspor Taraftarlarından Bir Grup Tribünden Çekilme Kararı Aldı!
Samsunspor Taraftarlarından Bir Grup Tribünden Çekilme Kararı Aldı!
Zorlu Koleji Samsun Basketbolda Yönetim Belirlendi!
Zorlu Koleji Samsun Basketbolda Yönetim Belirlendi!
Zeki Yavru, Samsunspor Taraftarıyla Vedaştı!
Zeki Yavru, Samsunspor Taraftarıyla Vedaştı!
Samsunspor'dan Montella'ya Sitem!
Samsunspor'dan Montella'ya Sitem!
Yepyeni Bir Kavak Doğacak!
Yepyeni Bir Kavak Doğacak!

Ana Sayfa
SAMSUN
SAMSUNSPOR
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
EKONOMİ
SİYASET
SAĞLIK
Bilim-Teknoloji
Eğitim - Kültür - Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • Bilim-Teknoloji
  • Eğitim - Kültür - Sanat
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.