• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • Bilim-Teknoloji Eğitim - Kültür - Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
00:00
Kökçüoğlu Büyük Oynadı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAMSUN
  3. Samsun Büyükşehir'den Engellilere Tatil Sürprizi!
SAMSUN
Yayınlanma: 11 Ağustos 2021 - 15:19

Samsun Büyükşehir'den Engellilere Tatil Sürprizi!

Samsun Haberleri - Dezavantajlı gruplara özel Türkiye’nin ilk tesisine sahip Samsun Büyükşehir Belediyesi, engellilere ücretsiz tatil sürprizi yaptı

SAMSUN
11 Ağustos 2021 - 15:19
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun Büyükşehir’den Engellilere Tatil Sürprizi!
Samsun Haberleri - Dezavantajlı gruplara özel Türkiye’nin ilk tesisine sahip Samsun Büyükşehir Belediyesi, engellilere ücretsiz tatil sürprizi yaptı. Misafirlerini otel konforundaki sosyal tesislerinde ağırlayan belediye, havuz keyfi, şehir gezileri ve akşam eğlenceleriyle onlara unutamayacakları anlar yaşattı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, insan odaklı hizmetlerle Türkiye’nin örnek belediyelerinden biri olduklarını ifade etti.

Pandemi sürecinde hareket kabiliyetleri kısıtlanan 17 ilçedeki engellileri evlerinde tek tek ziyaret eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, 3 aylık tatil kampları organize etti. Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ekim ayı sonuna kadar sürecek 3’er günlük kamplardan toplamda bin engelli vatandaş yararlanacak.

Ulaşım, asansör sistemli açık yüzme havuzu, restoran ve konaklama hizmetlerinin yanı sıra kamplarda keyifli zaman geçirmeleri için akşam eğlenceleri de düzenleyen Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Birimi, ‘Bu Kampta Hayat Var’ projesi kapsamında da şehrin tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını gezdiriyor.



17 oda ve 34 yatak kapasitesi, restoran, yüzme havuzu, duş, giyinme kabinleri, çocuk oyun, spor ve rekreasyon gibi alanlarının bulunduğu tesisten sezon sonuna kadar refakatçılarıyla birlikte tüm engelliler istifade edecek. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, insan odaklı hizmetlerle Türkiye’nin örnek belediyelerinden biri olduklarını ifade etti. Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı organizesinde ‘Bu Kampta Hayat Var’ projesiyle engelli vatandaşlara ücretsiz verdikleri hizmetin önemine değinen Başkan Demir, “Her kampta 40 kişiyi ağırlıyoruz. Araçlarımızla evlerinden alıp kamp sonrasında da yine evlerine teslim ediyoruz. Engellilerimizin fiziksel durumlarının rehabilitasyonu için suyla buluşması çok önemli. Çünkü kumsalda engelli araçlarıyla kolay hareket edemiyorlar. Ya da özel gereksinimli bireyler ve aileleri, kamuya açık alanlarda çok rahat edemiyor. Tekerlekli sandalyeli engellilerimizi havuza lift sistemiyle indiriyoruz. Felçli hastalarımız için yürüme bandımız, diğer engellilerimiz için de cankurtaranlarımız, yardımcı personellerimiz ve aparatlarımız mevcut. Onların hayatını kolaylaştıracak her türlü hizmeti vermeye gayret ediyoruz“ diye konuştu.



2 Ağustos’ta başlayan engelli kampları ve şehir gezileriyle ilgili bilgiler veren Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Eda Günaydın, ‘Engelsiz Tatil’ anlayışıyla hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Çevre illerden yoğun talep aldıklarını dile getiren Günaydın, “Bu sene ise pandemi sebebiyle engelli vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek listemizi hazırladık. Öğrenildikçe gelmek isteyen çok engellimiz var. Ama bu sene il dışından artık misafir ağırlayamıyoruz.  Günü birlik gelip havuzumuzu kullanabilirler. Onlara birebir dokunup, tesisimizden yararlanmayanları tespit ederek davet ettik. Pandemi tedbirleri kapsamında gruplar halinde tesisimize getiriyoruz. Önceliği ise Samsun’da yaşayan engellilerimize ve ailelerine veriyoruz. Havuzumuzu kullanmalarını, akşamları da eğlenceler düzenleyerek keyifli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Her gelen grubumuzu da şehir gezisine çıkararak gezdiriyoruz“ değerlendirmesinde bulundu.



MUTLULUKLARINI PAYLAŞTILAR
Tesisten çok memnun kaldıklarını söyleyen Nermin Durmuş, “Burası engelliler için çok yararlı. Herkese tavsiye ediyorum. Burada mutlu oluyorum. Engellilerimiz birbirleriyle tanışıp kaynaşma imkanı buluyor. Hiç su göremeyen arkadaşlarımız suya girebiliyor. Suyun keyfini çıkarabiliyor. Bu yüzden başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.



Kampa Alaçam ilçesinin Doyran mahallesinden katılan Zehra Gül, “Daha önce büyükşehir belediyesi ekipleri ziyaretimize gelip taleplerimizi sormuştu. Biz de havuzlu, dinlenebileceğimiz bir yer istemiştik. Sağ olsunlar sözlerini tuttular. Eşimi arayıp davet ettiler. Benim çocuğum down sendromlu. 3 günde güzel bir tatil yaptık. Çocuklarım için çok faydalı oldu. Motive olup enerji depolayıp eve döneceğiz“ şeklinde konuştu.



Alaçam Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Topal ise, “Arayıp davet ettiler. Otobüslerle gelip konaklama ve havuzdan istifade ettik. Güzel zaman geçirdik. Geziye gidecekmişiz. Bu da bize sürpriz oldu. Arkadaşlarımızla şehrimizin güzel yerlerini gezeceğiz. Gerçekten çok mutlu olduk. İhtiyacımız vardı. Herkes de memnun“ ifadelerini kullandı.
# Eda Günaydın# Engelli tatil# Mustafa Demir# Samsun Büyükşehir
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Samsunspor, Cedric Cattenoy ile Vedalaştı!
Samsunspor, Cedric Cattenoy ile Vedalaştı!
Büyükşehir’den İlçelere Yeşil Yatırım! Yeni Parklar Vatandaşlarla Buluşuyor!
Büyükşehir’den İlçelere Yeşil Yatırım! Yeni Parklar Vatandaşlarla Buluşuyor!
Büyükşehir’in Derecik Şehir Mezarlığı’ndaki İyileştirme Çalışmaları Sürüyor!
Büyükşehir’in Derecik Şehir Mezarlığı’ndaki İyileştirme Çalışmaları Sürüyor!
Atakum Belediyesi Aqua Park Kapılarını Açtı!
Atakum Belediyesi Aqua Park Kapılarını Açtı!
Son Haberler
Kökçüoğlu Büyük Oynadı!
Kökçüoğlu Büyük Oynadı!
Saadet Partisi En Çok Üye Arttıran Muhalefet Partisi Oldu!
Saadet Partisi En Çok Üye Arttıran Muhalefet Partisi Oldu!
MHP Çarşamba İlçe Başkanlığı'nda Olağan Kongre Yapıldı!
MHP Çarşamba İlçe Başkanlığı'nda Olağan Kongre Yapıldı!
Samsunspor, Cedric Cattenoy ile Vedalaştı!
Samsunspor, Cedric Cattenoy ile Vedalaştı!
Canik Belediyesi'nden Büyük Başarı! Yeni Birinciliklere Göz Kırpıyor!
Canik Belediyesi'nden Büyük Başarı! Yeni Birinciliklere Göz Kırpıyor!
Çok Okunan Haberler
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Kötü Niyetli Paylaşımlara Karşı Açıklama Geldi!
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Kötü Niyetli Paylaşımlara...
Samsunspor'un Yeni Transferi Samed Onur'dan İlk Açıklama Geldi!
Samsunspor'un Yeni Transferi Samed Onur'dan İlk Açıklama Geldi!
Samsunspor’da Transfer Haberleri Üst Üste Geldi!
Samsunspor’da Transfer Haberleri Üst Üste Geldi!
Samsunspor'da Kaleye Takviye Geldi!
Samsunspor'da Kaleye Takviye Geldi!
Küçük Dev Adamlar'da Karasamsun 2018 Takımı Gönüllerin Şampiyonu Oldu!
Küçük Dev Adamlar'da Karasamsun 2018 Takımı Gönüllerin Şampiyonu...
Atakum’da Sefo Rüzgârı Esecek!
Atakum’da Sefo Rüzgârı Esecek!

Ana Sayfa
SAMSUN
SAMSUNSPOR
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
EKONOMİ
SİYASET
SAĞLIK
Bilim-Teknoloji
Eğitim - Kültür - Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • Bilim-Teknoloji
  • Eğitim - Kültür - Sanat
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.