• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SİYASET
  • SAĞLIK
  • Bilim-Teknoloji Eğitim - Kültür - Sanat
  • Ara
SON DAKİKA:
15:39
Canik Belediyesi Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, ‘Türkiye'nin En İyisi’ Seçildi!
14:52
Dünya Erkek Tenisinin Yükselen Yıldızları Samsun’da Buluşuyor!
14:42
Murzioğlu, Çevre Teknolojisinde Zirveye Çıkan Eldemir’i Makamında Kabul Etti!
14:34
Mete Adanır’ı Anma Ve Dostluk Müsabakası Samsun’da Oynandı!
14:21
Samsun E-Dergi 16’ncı Sayısıyla Yayında!
10:07
Kurum ve İş Dünyası Temsilcilerinden SMMMO'ya Ziyaret!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Samsun'da 65 Yaş Üstü Vatandaşlara Evinde 'Fizyoterapi Seansı'!
SAĞLIK
Yayınlanma: 13 Eylül 2020 - 13:21

Samsun'da 65 Yaş Üstü Vatandaşlara Evinde 'Fizyoterapi Seansı'!

Samsun Haberleri - Samsun Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde hastanelerdeki fizik tedavileri aksayan 65 yaş ve üstü vatandaşlara evde fizyoterapi hizmeti başlattı

SAĞLIK
13 Eylül 2020 - 13:21
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun’da 65 Yaş Üstü Vatandaşlara Evinde ‘Fizyoterapi Seansı’!
Samsun Haberleri - Samsun Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde hastanelerdeki fizik tedavileri aksayan 65 yaş ve üstü vatandaşlara evde fizyoterapi hizmeti başlattı. ‘Dünün Gençleri Bugünün Bilgeleri Projesi’ kapsamında yaşlıların evlerine misafir olan fizyoterapistler, hastalıklarına göre uygun fizik hareketleri yaptırıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde alınan sıkı tedbirler ile acil durumlar dışındaki muayene ve tedavilere getirilen kısıtlamalar, fizik tedavisi gören hastaları olumsuz etkiledi. Bu durumdaki 65 yaş ve üstü hastaların mağduriyetlerini bir nebze gidermek ve yarım kalan tedavilerini devam ettirmek amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, 3 ay önce çalışma başlattı. Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın startını verdiği ‘Dünün Gençleri Bugünün Bilgeleri Projesi’ ile 65 yaş ve üstü hastalar, fizik tedavi hizmetlerini evlerinde almaya başladı.

Samsun’da yaşayıp, sosyal yönden dezavantajlı, hasta, bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı bireylere evlerinde sağlık hizmeti veren Yaşlı Bakım Hizmetleri Şube Müdürlüğü, faaliyetlerine fizyoterapi seanslarını da ekledi. Günde 6 eve giden fizyoterapistler, hastalıklarına göre vatandaşların yapmaları gereken fizik hareketlerini yaptırıyor. 45 dakika süren seanslar sonucunda hastalar, daha rahat hareket edebilir hale geliyor.



50 KİŞİYE FİZYOTERAPİ HİZMETİ

Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile Büyükşehir Belediyesi olarak gencinden yaşlısına kadar tüm vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapılan sosyal inceleme çalışmaları kapsamında şuan 50 kişiye fizyoterapi hizmeti verdiklerini söyledi. Bu sayının daha da artacağını ifade eden Başkan Demir, “65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza yönelik evde sağlık hizmetlerimizle, onların sosyal koşullarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Sağlıklarını daha iyi hale getirmek ya da belirli bir düzeyde tutmak için hizmetlerimizi evlerine kadar götürüyoruz. Bunlardan bir tanesi de evde fizyoterapi seanslarıdır. Tedavisi yarım kalmış veya aksamış engelli ve yaşlı hastalarımızın evlerine giden fizyoterapistlerimiz, yaptırdıkları fizik egzersizleriyle yaşamlarını kolaylaştırıyor” ifadelerini kullandı.



Yalnız yaşayan, kişisel işlerini yapamayan, desteğe muhtaç, maddi ve sosyal yönden yetersiz,  fiziksel açıdan günlük aktiviteleri yetersiz, kendi başına sağlık kurumlarına ulaşamayan yaşlı, kimsesiz ve engellilere yönelik çok sayıda evde sağlık hizmeti verdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Doktor muayenesi, hemşirelik, psikolojik danışmanlık, fizyoterapi ve hasta nakli gibi hizmetlerimiz, düzenli olarak devam edecek. Fizyoterapi seansları ile amacımız, fiziksel aktivitelerini artırarak yaşam fonksiyonlarını yükseltmektir. Sağlık durumlarını iyileştirip daha rahat hareket edebilmelerini sağlamak istiyoruz. Bu sayede kaslarını güçlendirip hareket kabiliyetini artırmış ve yaşamını kolaylaştıracak hale gelmiş olacak. Bu hizmetten dolayı çok memnun kalıyorlar” diye konuştu.

İlkadım ilçesi Adalet mahallesindeki evlerinde Fizyoterapi Seansı alan Salih-Mürvet çifti, fizik tedavi egzersizleriyle daha rahat hareket etme imkanı bulduklarını söyledi. Büyükşehir belediyesine teşekkür eden 74 yaşındaki Salih Çelik, “Dizlerimde menisküs yırtığı vardı. Ameliyat oldum. Fizik tedavi görüyordum. Pandemi sebebiyle hastaneye gidemedim. Bel fıtığım da var. Hareket edemez hale gelmiştim. Eşimin ise sol kalçasında ve sağ dizinde platin var. 45 gün alçıda kalmıştı. Sağ kol kasında ise yayılan ağrısı vardı. Yürümekte zorluk çekiyordu.  Bu egzersiz seansları sonucu çok şükür daha rahat hareket edebiliyoruz. Allah bu hizmeti bize sağlayanlardan razı olsun” dedi.
# Fizyoterapi Seansı# Samsun Büyükşehir
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Türk Beyin Cerrahı Dünyanın İlk 10’unda!
Türk Beyin Cerrahı Dünyanın İlk 10’unda!
Depresyonda Doğru İletişim Hayati Önem Taşıyor!
Depresyonda Doğru İletişim Hayati Önem Taşıyor!
Sünnet İçin En Doğru Karar Uzman Hekim Muayenesiyle Verilir!
Sünnet İçin En Doğru Karar Uzman Hekim Muayenesiyle Verilir!
Kazandıran Tuzak Gençleri Batağa Sürüklüyor!  
Kazandıran Tuzak Gençleri Batağa Sürüklüyor!  
Son Haberler
Canik Belediyesi Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, ‘Türkiye'nin En İyisi’ Seçildi!
Canik Belediyesi Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, ‘Türkiye'nin...
Dünya Erkek Tenisinin Yükselen Yıldızları Samsun’da Buluşuyor!
Dünya Erkek Tenisinin Yükselen Yıldızları Samsun’da Buluşuyor!
Murzioğlu, Çevre Teknolojisinde Zirveye Çıkan Eldemir’i Makamında Kabul Etti!
Murzioğlu, Çevre Teknolojisinde Zirveye Çıkan Eldemir’i Makamında...
Mete Adanır’ı Anma Ve Dostluk Müsabakası Samsun’da Oynandı!
Mete Adanır’ı Anma Ve Dostluk Müsabakası Samsun’da Oynandı!
Samsun E-Dergi 16’ncı Sayısıyla Yayında!
Samsun E-Dergi 16’ncı Sayısıyla Yayında!
Çok Okunan Haberler
Samsunspor'un Yeni Transferi Samed Onur'dan İlk Açıklama Geldi!
Samsunspor'un Yeni Transferi Samed Onur'dan İlk Açıklama Geldi!
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Kötü Niyetli Paylaşımlara Karşı Açıklama Geldi!
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'dan Kötü Niyetli Paylaşımlara...
Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa’dan Transfer Açıklaması!
Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa’dan Transfer Açıklaması!
Samsunspor’da Transfer Haberleri Üst Üste Geldi!
Samsunspor’da Transfer Haberleri Üst Üste Geldi!
Samsunspor'da Kaleye Takviye Geldi!
Samsunspor'da Kaleye Takviye Geldi!
İlkadım Belediyesinde Koronaya Sıkı Tedbir!
İlkadım Belediyesinde Koronaya Sıkı Tedbir!

Ana Sayfa
SAMSUN
SAMSUNSPOR
GÜNCEL
SPOR
ASAYİŞ
EKONOMİ
SİYASET
SAĞLIK
Bilim-Teknoloji
Eğitim - Kültür - Sanat
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • Bilim-Teknoloji
  • Eğitim - Kültür - Sanat
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SAMSUN
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.