Samsunspor, Süper Ligin 28.haftasında Konyaspor ile oynadığı maçta ki 2-2'lik bir beraberliğe değil, adeta bir dramaya, bir şehrin umutlarının nasıl da bir penaltı noktasında söndüğüne tanıklık etti.
Kırmızı beyazlı ekibimiz, küme düşme hattının kor gibi yandığı şu günlerde, can havliyle saldıran Konyaspor karşısında altın değerinde iki puanı, 90+3. dakikada Olivier Ntcham’ın ayak ucunda bıraktı. Maç bittiğinde stattan yükselen o "ah" sesi, sadece kaçan galibiyete değil, sanki sahada verilen mücadelenin, dökülen terin, bir şehrin inancına yakılmış bir ağıt gibiydi.
Sahadaki oyuna gelince... Evet, Holse'nin iki muazzam golü, takımın kazanmak için gösterdiği o inatçı ruh, takdire şayan. Ancak savunmada yapılan bireysel hatalar ve gol bölgesinde son vuruşların yapılamaması emeklerin boşa gitmesine neden oluyor.
Ve Ntcham... Ah Ntcham... Kaçırdığın kaçıncı penaltı bu? Penaltı noktasına her gidişinde taraftarın yüreği ağzına geliyor. Bu, artık sadece bir şanssızlık değil, bir zihinsel blokaj, bir özgüven sorunu. 90. dakikada, galibiyet golü için herkes nefesini tutmuşken, o kadar zayıf, o kadar ciddiyetsiz bir vuruş yapmak, bu formaya, bu taraftara saygısızlıktır. Fink'in bu konudaki ısrarı da ayrı bir tartışma konusu. Takımda 2 gol atmış Holse varken son dakikada kazanılmış penaltıyı oyuna yeni girmiş ve daha önce kullandığı penaltıların çoğunu kaçırmış olan Ntcham’a attırarak hata yaptı.
Tribünlerin boşluğu ise ayrı bir yara. Yönetim bilet fiyatlarını indirmişken, kadın ve öğrencilere kale arkası tribünler ücretsizken tribünlerin büyük bir kısmının boş olması böyle bir kritik bir lig maçında hiçte iyi değil. Samsunspor, taraftarıyla bütünleşemediği sürece, sahadaki mücadelesi de hep eksik kalacaktır.
Sonuç olarak, Samsunspor, Konyaspor maçında kaybettiği 2 puan ile ilk 5 iddiasını zora soktu. Haftanın son maçında Kocaelispor ile Başakşehir berabere kalınca Konyaspor maçında kaybedilen 2 puanın önemi daha çok anlaşılmış oldu.
Yazımı tamamlarken Samsunspor taraftarı ile Konyaspor taraftarı arasında olan dostluğu her maçta görmek istediğimi belirtmek isterim.
Kalın sağlıcakla…













