Thomas Reis, Samsunspor un dününü, bugününü ve yarınını aynı cümle içinde özetlemiş.
“Bizim gücümüz; bizi farklı kılan, takım olmamız ve o birlikteliği sağlamış olmamız” derken geçen sezonki başarının sırrını paylaşarak dününü,
“Oyun felsefemizi bu sezon da sürdürmek istiyoruz.“ derken bugününü,
“Panathinaikos güçlü bir rakip, iki maçta da her şey değişebilir. Biz buraya yalnızca bulunmak için değil, güzel bir sonuç elde etmek için geldik” derken de; Avrupa hedeflerine beklentilerini katarak yarınını...
Atatürklü formamızın Avrupa’ da boy göstermesiyle karışık duygular içerisindeydik. Bir yanda gurur, bir yanda heyecan, bir yanda coşku, bir yanda kaygılarımızla baş başaydık.
Ne yazık ki Avrupa maceramız iyi başlamadı.
İyi savunma yapan takımların karşılaşmasıydı. Gollerin duran toplardan gelmesi, bunu zaten iyi anlatıyor. Her iki takım da savunma disiplininden taviz vermemeye, hata yapmamaya çalıştı.
Ne yazık ki ‘ölümcül’ hatayı yapan biz olduk.
Futbol bir kez daha ‘hatalar oyunu’ olduğunu anımsattı. Neredeyse başa baş götürdüğümüz karşılaşmadan, amatör oyunculardan dahi beklenmeyecek hata ile mağlup ayrıldık.
Üstelik öne geçtiğimiz maçta…
Golden sonra oyunu rölantiye alma çabalarımız yetersiz kaldı. On dakikada kalemizde iki gol gördük. Skoru eşitlemek için ise çaba gösterdiğimiz söylenemez.
Skora razı bir oyun sergiledik. Yapılan değişikler zaten bunun göstergesi.
Avrupa’daki ilk maçımıza; ligi bitirdiğimiz kadroya, sadece ilave iki yeni oyuncu ile çıktık. Hani yapılacak transferler Avrupa içindi?
Neredeler?












